Företagets historia

AB Gustav Karlssons Snickerier är ett företag med gamla anor. Verksamheten startade redan 1949 av Gustav Karlsson och har sedan drivits vidare av sonen Conny och övriga familjen Ragnhov på samma plats i Tingsryd.

Från början var verksamheten inriktad på egen tillverkning av fönster, dörrar och andra specialsnickerier. Lokalerna byggdes ut i flera etapper och efterhand utökades sortimentet med bland annat kök, garderober, listvirke och lagerhållning av Swedoors dörr-sortiment.

karmar

På senare år har verksamheten blivit mer koncentrerad på just grossistförsäljning av dörrar från Swedoor. Man är ensam i Sverige om konceptet att kunna erbjuda ett komplett dörrsortiment för direktleverans från det 3000m2 stora lagret på Dackegatan i Tingsryd.

lagret

I december 2012 sålde ägaren Gunnel Ragnhov verksamheten med tillhörande fastigheter till bröderna Peter och Daniel Henriksson. Som kuriosa kan nämnas att Gunnel, Peter och Daniel har sina föräldrahem 500 meter ifrån varandra i byn Långasjömåla söder om Tingsryd.

Verksamheten kommer drivas vidare i samma anda och med samma inriktning vilket har varit ett önskemål från Gunnel Ragnhov.